Ко може видети моје Гоогле фотографије

Гоогле фотографије је излетео из Гоогле+ и био је првобитно део друштвене мреже. Од Гоогле+ се укида, Гоогле је одлучио да Гоогле Пхотос остане одвојено средство. У намери да направе Гоогле фотографије као јединствени прегледач фотографија, уређивач и платформу за дељење, Пицаса је такође изгубила живот.







Данас Гоогле Пхотос долази унапред инсталиран на већини Андроид телефона. А неки од вас могу га ручно инсталирати на вашем иПхоне-у такође. Подразумевано ће се приказати све фотографије снимљене камером вашег телефона на почетном екрану апликације. На Андроиду, ако уђете у Албуми, наћи ћете и друге мапе уређаја.

У свом овом лудилу, многи би се могли питати - шта се дешава са фотографијама у Гоогле Пхотос-у? Да ли су приватни? Или их сви могу видети?



Вежите сигурносне појасеве док вас водимо на путовање Гоогле фотографијама. Овде ћете сазнати о приватности ваших фотографија, функцијама дељења и многим другим. Укључимо.





Како функционише Гоогле Пхотос

Пре него што се фокусирамо на приватност и дељење, важно је разумети то основе Гоогле фотографија. То је ваша уобичајена апликација за прегледање фотографија где приступате свим фотографијама на свом уређају. То је све док не направите сигурносну копију својих фотографија.

Када први пут отворите апликацију на телефону, апликација ће вас питати да ли желите да направите резервну копију својих фотографија у библиотеци Гоогле фотографија. Ако се слажете, моћи ћете им приступити и на другим уређајима повезаним са истим Гоогле налогом. Такође ће бити смештене у облаку и на тај начин штедеће простор за складиштење на уређају. Надаље, моћи ћете да искористите предност снажна претрага, који иначе није доступан.




Ако одбијете, моћи ћете да наставите да користите апликацију као редован прегледач фотографија. Сада ево шта треба да знате. Израда сигурносних копија и синхронизације две су ствари за Гоогле Пхотос.

То јест, иако можете контролирати функционалност сигурносних копија за сваки уређај појединачно, не постоји контрола функције синкронизације. Значи, чак и ако је на уређају искључено подешавање сигурносне копије и синхронизације, све фотографије које направите сигурносне копије у библиотеци Гоогле фотографија аутоматски ће се одразити на све повезане уређаје. То је зато што се снимке у библиотеци Гоогле фотографија континуирано синхронизују.

Сада пређите на приватност.

Такође на Гуидинг Тецх



Како да избришете фотографије са Гоогле фотографија, али не и из телефона
Опширније




Да ли су Гоогле фотографије приватне

Да. Без обзира на то да ли је функција сигурносног копирања укључена или не, фотографијама можете приступити само ви. То је, подразумевано, све што је приказано у апликацијама Гоогле Пхотос на Андроиду или иОС-у (иПхоне / иПад) видљиво је само вама.




Гоогле Пхотос није друштвена мрежа. Фотографије се не виде кроз ваш Гоогле профил или нешто слично. Дакле, свака фотографија коју додате у њу или направите сигурносну копију није приватна ако нисте ви поделите то ручно.

Ниједна друга особа нема приступ њима док не делите фотографије са њима (више о томе у наставку). Међутим, ако је резервна копија укључена или ручно направите резервну копију фотографије на Гоогле фотографијама, одражаваће се на другим уређајима на којима сте пријављени са истим Гоогле налогом.





Дељење на Гоогле фотографијама

Сада постоји много метода за дељење фотографија путем Гоогле фотографија.

1. Делите путем везе.

2. Делите са другим корисницима Гоогле фотографија.

3. Партнер налог.

Делите преко везе

Када додирнете или кликнете на икону дељења у Гоогле Пхотос-у, интерфејс ће вам понудити могућност Креирај везу. Када је креирате, ту везу можете да делите и са свима изван Гоогле Пхотос-а. Сада свако ко има приступ тој вези може видети заједничку фотографију.

Белешка: Ако се значајка сигурносног копирања искључи и ако створите везу за фотографију, фотографија се аутоматски објављује у библиотеци Гоогле фотографија. Дакле, бит ће видљив на свим повезаним уређајима чак и ако је сигурносна копија за Гоогле Пхотос искључена за њих.





Делите са другим корисником Гоогле фотографија

Слично томе, наћи ћете и кориснике Гоогле фотографија под иконом дељења, која је на њиховој слици идентификована иконом Гоогле слика. Када делите фотографију са њима, само они ће јој моћи приступити. Можете чак да креирате заједничке албуме са другим корисницима Гоогле фотографија.

Белешка: Остали корисници Гоогле фотографија могу да генеришу везу за дељене фотографије или албуме и пошаљу је другима. Тада свако са везом може видети те фотографије.


Партнер налог

Коначно, можете додајте партнерски налог у Гоогле фотографијама. На тај начин ће се одређене фотографије, овисно о постављеним условима, аутоматски подијелити с партнером.





Погледајте заједничке фотографије и албуме

Пронаћи ћете све дељене фотографије и албуме наведене на картици Дељење апликације или веб локације. На радној површини, посетите страницу за дељење да бисте видели заједничке датотеке. Можете престати да делите фотографије и албуме у овом одељку.




За то отворите фотографију или албум на картици Дељење и додирните икону са три тачке. Изаберите Опције из њега и искључите Схаре.







Такође на Гуидинг Тецх
#гтекплаинс
Кликните овде да видите нашу страницу с чланцима о гтекплаинсу



Престаните да делите фотографије другим телефоном

Да бисте спречили да се ваше фотографије приказују на другом телефону, морате да искључите подешавање сигурносне копије и синхронизације. За то следите ове кораке:

Корак 1: Отворите апликацију Гоогле фотографије и додирните мени са три траке у левом углу. Изаберите Подешавања.

Корак 2: Додирните Сигурносно копирање и синхронизација и онемогућите прављење сигурносне копије и синхронизације.











Сакриј фотографије са Гоогле фотографија

Понекад то и желимо сакријте одређене слике са Гоогле фотографија. Наравно, претпоставити је да би брисање било једина опција. Али то није случај за који можете архивирати фотографије.

Архивирање фотографије скрива га од главног приказа апликације. Овим фотографијама и даље можете да приступите у одељку Архивирано у апликацији, где можете и да их архивирате.

Да бисте архивирали фотографију, отворите је и додирните икону са три тачке у горњем десном углу. Изаберите опцију Архива из ње. Није неопходно чување слика у библиотеци Гоогле фотографија да бисте их архивирали. Све врсте фотографија, било да су сигурносне копије или не, могу се архивирати.







Да бисте погледали и скинули слике са слике, додирните икону са три траке у апликацији и из менија одаберите Архивирај.




Затим отворите фотографију коју желите да уклоните и уклоните икону са три тачке. Изаберите Унарцхиве од ње.








Савет: Погледајте фотографије са Пицаса-е и других Гоогле веб локација

Ако у вашој библиотеци Гоогле фотографија видите чудне или непознате фотографије, то морају бити ваше старе фотографије из Пицаса-е и других Гоогле локација. Можете да их прегледате и искључите Гоогле Арцхивес.

Такође на Гуидинг Тецх



Која је разлика између апликације Гоогле Пхотос и галерије на Андроиду
Опширније




Да ли је Гоогле Пхотос безбедан?

Да. Када су у питању други корисници сигурно је јер немају директан приступ вашим фотографијама. Међутим, о Гооглеу не можемо рећи исту ствар. Можда је проучавајући ваше слике понудити боље искуство. Да бисте били фер према Гоогле Пхотос-у, то је случај са свим Гоогле услугама.

Следеће: Да ли треба да користите Гоогле Пхотос или Дриве за прављење резервних копија фотографија? Овде пронађите одговор где упоредимо ово двоје.