ВхатсАпп ће поделити свој телефонски број путем Фацебоока: Али можете га спречити да се догоди

ВхатсАпп је сервис за преношење порука милиони људи широм света, највећим делом због своје једноставне употребе, брзих перформанси чак и на спорој ћелијској мрежи и чињенице да је корисницима у срцу имао највише интереса. Али две године и неколико месеци након што га је Фацебоок купио, сада чујемо да ће ВхатсАпп делити телефонске бројеве корисника са својом матичном компанијом.




Јесте ли сигурни да желите да наставите? | Цхонлацхаи / Схуттерстоцк




Нова политика ВхатсАпп-а

У изненађујућој најави ВхатсАпп је открио да ће у настојању да „побољшају своје Фацебоок огласе и производе“ платформа за размену порука делити телефонске бројеве корисника са Фацебоок-ом. То ће, наравно, значити усмереније оглашавање, али изгледа прилично одступање од онога за што се сервис служио. Чак и када је објављено партнерство са Фацебоок-ом, изјавио је извршни директор ВхатсАппа, Јан Коум

Не би било партнерства између наше две компаније када бисмо морали да правимо компромисе са основним принципима који ће увек дефинисати нашу компанију, нашу визију и наш производ.



Али ова нова политика дељења телефонских бројева такође ће отворити врата за разне брендове, попут авиокомпаније обавештавајући вас о одложеном одласку или ваша банка шаље упозорења о сумњивим трансакцијама.



Срећом, ВхатсАпп пружа корисницима могућност да се одбију од тога, ако они то желе.





Ево како се одјавити

Постоје две методе помоћу којих се можете искључити. Прво је приликом пријављивања за нове услове и споразуме, а следеће помоћу менија за подешавања.

Метод 1

Код ове методе су ствари прилично једноставне. У тренутку када пристанете на нову политику приватности, на дну ће бити поље за потврду скривено испод текста - Прочитајте више о кључним ажурирањима наших услова и политици приватности. Поништите избор и воила, одустали сте.

2. метод

У овој методи, претпостављамо да некако нисте видели потврдни оквир у почетном постављању или сте заборавили на њега. Нема проблема. Идите до Подешавања менија, а затим тапните на Рачун. Овде ћете моћи да видите исти потврдни оквир поред Поделите информације о мом налогу. Ако искључите ову опцију, искључите се из ове нове политике.

Лаганица.





ВхатсАппс Нема више?

Наравно, дошло је до реакције на недавну објаву на друштвеним медијима, а људима се не свиђа чињеница да ће ВхатсАпп делити своје бројеве телефона с маркама. Иако је опција искључења доступна, не постоји начин да се зна да ли ће се ово задржати. Да ли вас то пребацује на друге платформе за размену порука? Јавите нам своје мисли у нашем одељку за коментаре.

ТАКО ПРОЧИТАЈТЕ:Може ли ВхатсАпп победити у игри престола? Или ће Телеграм платити поштовање?

Љубазност према сликама: ВхатсАпп