Шта се догађа када деинсталирате апликацију Гоогле Пхотос

Апликација Гоогле Пхотос долази унапред инсталирана на неким Андроид телефонима, посебно на телефони који раде на Андроид-у. Ако неко инсталира ову апликацију на друге Андроид телефоне или иПхоне, збуњује се шта ће се десити са њиховим фотографијама након што деинсталирају апликацију. Решићемо ваш упит у овом посту где одговарамо на питање шта се дешава након уклањања апликације Гоогле фотографије са Андроида и иПхонеа.







Не можете деинсталирати унапред инсталирану апликацију Фотографије. Можете је искључити само Онемогућивање апликације сакриће је од фиока апликација. То је готово еквивалентно деинсталирању апликације само што је не можете користити. Морат ћете омогућити апликацији да је поново користи. На иПхоне-у морате инсталирати апликацију Гоогле Пхотос пре него што је деинсталирате.

Сада погледајмо шта се догађа са фотографијама када уклоните апликацију из телефона. Пре него што започнемо нашу стварну тему, дозволимо да мало разумемо функцију апликације.







Шта је апликација Гоогле Пхотос и како то функционише

Апликација Гоогле Пхотос на Андроиду и иПхонеу традиционално је апликација за галерију са додатом функционалношћу омогућавања да направите резервне копије фотографија у облаку. Тек након што инсталирате апликацију, она ће вам омогућити прегледавање фотографија ван мреже. Међутим, такође ће вас питати да ли желите да сачувате резервну копију својих фотографија у облаку. Можете или омогућити сигурносну копију или наставити да је користите као уобичајену апликацију за галерију.




Када је омогућена функција сигурносног копирања, све фотографије на вашем телефону биће синхронизоване са вашим Гоогле налогом за који сте омогућили прављење резервних копија. Ако је иЦлоуд Пхотос омогућен, на иПхоне-у ће се сачувати и копија доступних слика Гоогле Пхотос.

Постоји још једна занимљива ствар која се појављује у слици када говоримо о Гоогле Пхотос-у. Поред стварања сигурносне копије фотографија (ако је омогућено), Гоогле Пхотос аутоматски аутоматски синхронизује ваше слике на свим повезаним уређајима. Последња реч је овде прилично важна.

Да бисте то ставили у перспективу, претпоставимо да додате неколико слика у Гоогле фотографије на вебу. Сада када користите Гоогле фотографије на телефону или је инсталирате на нови телефон, све слике које су сачуване у Гоогле Пхотос аутоматски ће постати доступне. Све похрањено на Гоогле фотографијама аутоматски ће се синхронизовати са свим вашим повезаним уређајима. Имајте на уму да говоримо само о мрежним сликама, а не о он-лине сликама.




Укратко, морате омогућити сигурносно копирање, али свака фотографија која је већ доступна у облаку Гоогле Пхотос аутоматски ће се синхронизовати са вашим телефонима. Сада идемо да пређемо на главну ствар.

Такође на Гуидинг Тецх



Гоогле Пхотос вс Гоогле Дриве: Који треба да користите за чување фотографија?
Опширније




Шта се дешава са сликама након уклањања апликације Пхотос са Андроид-а и иПхоне-а

Када деинсталирате апликацију Гоогле фотографије или је онемогућите, слике ће бити обрисане или не, зависи од чињенице да ли су ван мреже или на мрежи.

Шта се догађа са оффлине фотографијама на телефону

Ако користите апликацију Гоогле фотографије као галеријску апликацију за преглед фотографија, а нисте омогућили подешавање сигурносне копије и синхронизације, деинсталирање неће имати ефекта. Односно, након уклањања апликације неће се обрисати нити једна фотографија са Андроид-а и иПхоне-а.

Можете користити унапред инсталирана апликација за галерију на Андроид или тхе Апликација Аппле Пхотос на иПхоне-у за преглед фотографија ван мреже. Такође можете да инсталирате апликације других произвођача за иПхоне и Андроид и обе да провере фотографије.




Савет: Ако волите функције које нуди Гоогле Пхотос, можете испробајте његову офлајн и лагану верзију позната као Галлери Го на Андроиду.

Шта се дешава са фотографијама у облаку

Ако је омогућено Сигурносно копирање и синхронизација, ваше фотографије са телефона биће смештене у облаку Гоогле фотографија. Ако нисте избрисали копију уређаја, након деинсталирања апликације вашим фотографијама се ништа неће догодити.

Међутим, ако сте избрисали копију уређаја у уштедите простор на свом телефону, тада нећете моћи да приступите таквим фотографијама на свом телефону чак и из других апликација галерије.




То не значи да ће фотографије бити трајно избрисане. Оне су сигурне у облаку Гоогле фотографија. Морате поново да инсталирате апликацију или посетите пхотос.гоогле.цом да бисте видели те фотографије. А ако сте их синхронизовали са иЦлоуд-ом на иПхоне-у, можете им приступити и тамо.

Шта се дешава са синхронизованим фотографијама

Као што је већ поменуто, слике доступне у услузи Гоогле Пхотос аутоматски се синхронизују. Када деинсталирате апликацију са телефона, синхронизоване фотографије ће бити уклоњене из вашег телефона пошто су повезане са Гоогле фотографијама. Опет, они неће бити избрисани. Можете им приступити путем веб локације или поновном инсталирањем апликације.





Хоће ли слике наставити да правите резервне копије

Не. Деинсталирање апликације са телефона зауставља израду сигурносне копије за Гоогле Пхотос. Тако ваше нове фотографије више неће бити смештене у облаку. Међутим, ако користите иЦлоуд, они ће наставити да се синхронизују на иЦлоуд.

Такође на Гуидинг Тецх
#гтекплаинс
Кликните овде да видите нашу страницу с чланцима о гтекплаинсу



Шта се дешава након поновне инсталације апликације Гоогле Пхотос

Када поново инсталирате апликацију, она ће приказати фотографије доступне на вашем телефону. Ако сте претходно направили резервну копију неких слика или имате фотографије у цлоуд сервису, оне ће се аутоматски приказати на вашем телефону, као што је претходно поменуто.





Како деинсталирати апликацију Гоогле Пхотос на Андроиду и иПхонеу

Нека прво крене са иПхонеом.

Уклоните Гоогле Пхотос са иПхоне-а

За то додирните и држите икону апликације Гоогле Пхотос на почетном екрану док се иконе не почну трести. Видећете икону крста на апликацији. Додирните га. Појавиће се потврдни оквир. Додирните Избриши. Знати друге методе за брисање апликација на иОС 13.







Уклоните Гоогле Пхотос са Андроида

За то отворите Плаи Сторе и потражите Гоогле Пхотос. Отворите га и додирните дугме Деинсталирај.




Ако је апликација била унапред инсталирана, деинсталирањем ће се уклонити само њене исправке. Морате да онемогућите апликацију да бисте је у потпуности сакрили. За то отворите Подешавања на свом телефону и идите на Аппс & нотифицатионс или Апплицатион Манагер. Фотографије потражите у одјељку Све апликације. Додирните га.







Куцните на Деинсталирање ако је доступно. У супротном, тапните на Онемогући.




Такође на Гуидинг Тецх



Шта се догађа када пребаците са оригиналног на високи квалитет у Гоогле Пхотос (или вице Верса)
Опширније




Избриши или деинсталирај

Гоогле фотографије су само медиј за приказивање фотографија на којима се брисање слике разликује од деинсталације апликације. Ако желите да уклоните слике са телефона, треба да их избришете. Деинсталирање апликације неће имати утицаја на ваше фотографије, осим, ​​наравно, ако доступни су само на мрежи.

Следеће: Ако вас мучи чињеница да ко може видети ваше Гоогле фотографије, погледајте наш детаљни водич о томе са доле наведене везе.