Шта урадити пре продаје старог иПхонеа

Шта урадити пре продаје старог иПхонеа

Да погодим ... након година употребе, ваш иПхоне почиње да изгледа помало досадно. Дакле, одлучили сте да га продате и надоградите на новији модел. Али препродаје свој стари иПхоне, паметно је извршити неколико једноставних поступака, попут израде резервне копије података на сигурном месту и брисања свих постојећих поставки и садржаја.




Ово се ради како би се осигурало да на вашем уређају ништа не остане и да су сви ваши лични подаци сигурни. Пратите док вас водим кроз12 најважнијих ствариморате учинити пре продаје старог иПхонеа.

  1. Направите резервну копију помоћу иТунес / Финдер-а
  2. Направите резервну копију на иЦлоуд-у
  3. Извезите контакте у иЦлоуд и из њега
  4. Избриши фотографије
  5. Избриши апликације
  6. Одјавите се са иЦлоуд, иМессаге и ФацеТиме
  7. Одјавите се из иТунес / Апп Сторе
  8. Онемогућите све лозинке / шифру времена екрана
  9. Сафари, пошта, календари, подсетници
  10. Опште ресетовање
  11. Откажите упаривање иПхоне-а са Аппле Ватцх-ом
  12. Одјавите иМессаге




1.Направите резервну копију помоћу иТунес / Финдер-а

Знате, иЦлоуд резервне копије су у реду и сјајне, али постоји ограничење података. Такође, постојање праве, доступне резервне копије на вашем локалном систему може много да помогне у случају да ствари крену наопако са иЦлоуд резервном копијом. Због тога увек препоручујемиТунес / Финдер сигурносна копија.



Једноставно покрените иТунес / Финдер на рачунару. Затим повежите иПхоне са рачунаром → Изаберите уређај. Затим кликните наНаправите резервну копију одмах.

Вратите иПхоне из иТунес резервне копије

Белешка:Ако желите да сачувате податке о здрављу и активностима са иОС уређаја и Аппле Ватцх-а, обавезно шифрујте резервну копију. Да бисте то урадили, означите поље означеноШифрујте резервну копију [уређаја]а затим унесите незаборавну лозинку.

Након завршетка поступка израде резервне копије, датум и време можете погледати у одељку Најновије резервне копије.





2. Направите резервну копију на иЦлоуд-у

Иако су иТунес резервне копије сигурне, иЦлоуд резервне копије су корисне када желите брз и једноставан начин за подешавање новог иПхонеа. Када покушате да вратите из иТунес резервне копије, морате да будете повезани са рачунаром са датотекама резервних копија. Са иЦлоуд-ом можете бити било где (са Ви-Фи везом, наравно).

Прављење резервне копије на иЦлоуд-у је такође лако.

  1. ОтвориПодешавањана уређају.
  2. Сада додирните икону профила.
  3. Затим додирнитеиЦлоуд.
  4. Следеће додирнитеиЦлоуд Бацкуп.
  5. Уверите се да је прекидач иЦлоуд Бацкуп укључен. Сад, погодиНаправите резервну копију одмах. Затим сачекајте неко време док се на уређају не направи сигурносна копија.
Направите резервну копију иПхоне-а на иЦлоуд-у пре продаје

У зависности од брзине мреже и ствари за које правите резервне копије, прављење резервних копија може потрајати између неколико минута и сат времена. Добра вест је да га можете пустити да ради у позадини и наставити са радом.

Важно је имати на уму да можете одабрати које податке ће сигурносно копирати у иЦлоуд. Ово је изузетно корисно.





3. Извезите контакте у иЦлоуд и из њега

Без обзира да ли прелазите на нови иПхоне или идете у свет Андроид-а, увек је боље заштитити свој адресар. А шта има бољег начина за прављење резервне копије свих контаката од коришћења иЦлоуд синхронизације. Контакте такође можете да извезете као вЦард.

ОтвориПодешавања→ додирните свој профил →иЦлоуд→ сада осигурајте да је прекидач заКонтактије УКЉУЧЕН.

Правите резервне копије контаката помоћу иЦлоуд синхронизације на иПхоне-у

Доизвезите своје контактекао вЦард, идите на ицлоуд.цом → пријавите се користећи свој Аппле ИД и лозинке → Кликните наКонтактиикона → Кликните на икону зупчаника у доњем левом углу и одаберитеИзвези вЦард.

Кликните на Извези вЦард у иЦлоуд-у



4. Избришите фотографије

Поновићу. Опште ресетовање ће обрисати све ваше фотографије, али увек је сигурније да их појединачно избришете. На тај начин уклањате трагове (чинећи га бољим од онога што ће учинити опште ресетовање).

Брисање фотографија укључује брисање албума. Нажалост, с обзиром да иПхоне / иОС нема опцију за брисање више фотографија одједном, мораћете да прибегнете малом трику да бисте их скупно обрисали.

У албуму стисните екран да бисте га умањили. Сада тапнитеИзаберитеу горњем десном углу (ако не видитеИзаберите, предалеко сте умањили и морате поново да га увећате). Превуците прстом преко редова или колона фотографија које желите да избришете.

Додирните икону канте за смеће и гледајте како ваше фотографије нестају. Па, на албум „Недавно избрисано“.





5. Избриши апликације

Када завршите са брисањем фотографија (што је нека од најличнијих ствари које бисте имали на старом иПхоне-у), можете почети да бришете апликације.

Зашто брисати апликације када их ресетовање обрише? Само додатна предострожност. Брисањем апликација избрисаће се већина кеша повезаних са овим апликацијама. Такође ће избрисати све трагове података за пријављивање / личне податке које су апликације можда сачувале на вашем иПхоне-у. (Мислим на Фацебоок, Твиттер, Инстаграм итд.)





6. Одјавите се са иЦлоуд, иМессаге и ФацеТиме

Још једна важна ствар коју треба да урадите пре него што продате иПхоне је одјава са иЦлоуд, иМессаге и ФацеТиме.

ОтвориПодешавањаВаш профил→ ДодирнитеОдјава→ Унесите лозинку за Аппле ИД и притиснитеИскључитиу искачућем прозору.

Одјавите се из иЦлоуд-а на иПхоне-у

Крените уПодешавањаПорукеПослати примити→ додирните свој Аппле ИД → додирнитеОдјава.

Одјавите се из иМессаге-а на иПхоне-у

ОтвориПодешавањаВреме лице→ погодакАппле ИД→ тапнитеОдјава.

Одјавите се са ФацеТиме-а на иПхоне-у



7. Одјавите се из иТунес / Апп Сторе

Ово је само рутински поступак.

  1. ОтвориПодешавања.
  2. Померите се надоле и тапните наиТунес и Апп Сторе.
  3. Додирните својАппле ИД.
  4. Сада тапнитеОдјава.
Одјавите се из иТунес-а и Апп Сторе-а на иПхоне-у



8. Онемогућите све лозинке / шифру времена екрана

Опште ресетовање (избрисати сав садржај и поставке) обично ресетује све, укључујући лозинке, али само да бисте били сигурни, можда ћете желети да ручно онемогућите својСцреен ТимеЛозинка ако сте је поставили.

Да бисте га онемогућили, довољно је да пређете наПодешавањаСцреен Тиме→ ДодирнитеПромените лозинку за време екрана→ ДодирнитеИскључите лозинку за време екрана→ Унесите шифру за потврду.

Онемогућите лозинку за време екрана на иПхоне-у



9. Сафари, пошта, календари, подсетници

Када избришете иЦлоуд налог, нестаје већина ставки у Сафарију, подсетницима, календарима итд. Исто тако и за налоге поште. Али можда постоје остаци историје, предмеморија страница или ставке листе за читање које бисте можда желели да избришете са старог иПхонеа.

Будући да се ради о апликацијама са залихама, не можете да их избришете (а то такође нема смисла). Дакле, избришите све остатке података.

иОС вам нуди једноставан начин да се решите свегаИсторија Сафаријаи подаци о веб локацијама. Урадите то како бисте били сигурни да ће бити уклоњени ваши целокупни подаци прегледања.





10. Опште ресетовање (Обриши сав садржај и подешавања)

До овог тренутка ваш иПхоне већ изгледа као да је ресетован. Али запамтите: и даље имате сачуване лозинке за Ви-Фи, можда су сачувани неки АПН профили, лични подаци попут имена иПхоне-а итд. Обришемо их.

  1. ОтвориПодешавања.
  2. СлавинаГенерал.
  3. Померите се на дно и додирнитеРесетовање.
  4. СлавинаИзбриши сав садржај и подешавања.
  5. Потврдите и ваш иПхоне ће се ресетовати, искључити и поново покренути.
Додирните Избриши сав садржај и поставке под Опште у Ресет на иПхонеу



11. Откажите упаривање иПхоне-а и Аппле Ватцх-а

Ово је заиста битно. Топло предлажем да то обавите пре него што замените или поклоните уређај.

Подаци вашег Аппле Ватцх-а се аутоматски праве резервне копије у тренутку када се упаривање упари. Дакле, не бисте требали бринути о томе. Да бисте то урадили,пређите на овај пост.





12. Одјавите иМессаге

Нарочито када прелазите на уређај који није Аппле, мораћете да одјавите иМессаге. Иначе, на уређај можда нећете добити СМС / ММС поруке. Да бисте то урадили, погледајтеовај практични водич.

Ето га! То је све што треба да урадите пре него што продате иПхоне.

Окончање…

Дакле, ово су неке од основних ствари које морате учинити пре него што свој уређај поклоните било коме (или продате). Наравно, то одузима мало времена. Међутим, боље је проћи кроз брушење како бисте сачували своје драгоцене податке што сигурнијим.

Па, на који уређај планирате да пређете?

Не пропустите и ове постове: