Снапцхат Муте вс Не узнемиравај: У чему је разлика

Раније, ако желите да избегнете некога Снапцхат, морали сте да блокирате или уклоните особу са своје листе пријатеља. То је било прилично незгодно, јер би други то лако схватили. И нико не жели да буде на том месту.







Срећом, ствари су се промениле и сада Снапцхат нуди две супер функције: пригушивање звука и не ометање (ДНД). Иако могу звучати слично, нису. Они су на половима, а важно је знати разлику између њих.

То је управо оно што ћемо и урадити у овом посту. Заронит ћемо дубоко у Снапцхат муте ​​и нећемо ометати функције да видимо како се разликују једна од друге.

Почнимо!





Шта се догађа када их употребљавате

Да видимо шта сваки од њих значи и како функционишу.

Не узнемиравају

Да ли вам неко шаље непотребне снимке? Аре групна обавештења смета? Ако је одговор потврдан и желите да зауставите ове нотификације, прво што би вам пало на памет је да блокирате особу или напустите групу. Ту грешите.

Будући да све што требате да учините јесте да утишате обавештења, зашто предузети тако велики корак? Поздравите функцију Снапцхат без ометања.




Функција „Не узнемиравај“ у основи зауставља нотификације од наведеног контакта или групе. Знате како занемарите нит како бисте утишали њихове нотификације на ВхатсАпп-у, Фацебоок Мессенгер, Инстаграм и друге апликације за ћаскање? Значајка не ометај ради исто на Снапцхат-у.

Без звука

Технички гледано, иако функција која не омета не утишава контакт, функција мутања је другачији концепт на Снапцхат-у.

Претпоставимо да имате пријатеља или члана породице чије приче вам се не свиђају, или их не занимају. Док их не желите уклонити са своје листе пријатеља, не желите да гледате и њихову причу. Сигурно да можете ручно покушати да избегнете причу, али док гледате друге приче понекад се може појавити прича од те особе.




У ситуацијама попут ове, можете занемарити причу. Када то учините, приче из тог контакта биће гурнуте на крај листе прича. Приче те особе неће добити ни у презентацији приче.

Ако желите гледати њихове приче, морате их отворити ручно. Суптилним речима, спречите се да случајно проверите нечију причу док остајете пријатељи с њима на мрежи.

Ако сте корисник ВхатсАпп-а, има сличну карактеристику и по свом статусу. Чак и Инстаграм вам дозвољава искључите кориснике чије приче не желите да гледате.

Трајање

У ниједној од функција не можете поставити временско ограничење. Мораћете да уклоните режим не ометајте или да ручно укључите некога.

Такође на Гуидинг Тецх



Осигурајте свој Снапцхат рачун у само 5 једноставних корака
Опширније




Можете ли контактирати једни друге

Да, у оба случаја (друга особа која вас не утиче или не узнемирава) друга особа вам и даље може послати поруку. Једина разлика је у томе што када некоме омогућите режим не узнемиравања, нећете бити обавештени о њиховим порукама, али они ће се и даље појављивати у вашем сандучићу када га отворите.








Могу ли прегледати вашу причу

Опет, да за обоје, јер ниједна од ових карактеристика не спречава их да виде ваше приче. Кад искључите некога, заустављате се да гледате његове приче, али они још увек могу видети ваше.





Да ли су обавештени

Не. У оба случаја они неће добити никакву нотификацију ако сте искључили или омогућили не ометајући режим за њих.

Слично томе, не постоји начин да знате да ли вас је неко занемарио или ушуткао ваше обавештења користећи режим не узнемиравајући.





Како искључити звук и омогућити не узнемиравати

Да бисте то учинили, следите ове кораке:

Корак 1: Покрените Снапцхат и отворите листу пријатеља.

Корак 2: Тапните на слику профила особе коју прате Подешавања.







3. корак: Додирните Искључи микрофон или Не узнемиравај по избору. Ако додирнете Искључи звук, појавиће се искачући прозор са захтевом за потврду. Додирните Искључи звук.




Такође на Гуидинг Тецх



Да ли Снапцхат чува ваше снимке дуже него што мислите?
Опширније




Како укључити и укључити нотификације

Да бисте то учинили, поновите горе наведене кораке 1-2. Затим додирните Унмуте Стори или Укључи нотификације у зависности од опције коју сте изабрали раније.




Након што укључите неку причу, њихове нове приче појавит ће се на попису прича и презентацији. Слично томе и када ви укључите обавештења, добијате обавештења када вам пошаљу поруку.





Када користити

Као што име каже, режим не ометај помаже вам да вас не ометају нечија ажурирања. Не можете да ставите читаву апликацију у овај режим. Да бисте користили ову функцију, морате да изаберете контакт или групу. Претпоставимо да вас особа мучи или вам пријатељ шаље насумичне снимке, можете да онемогућите обавештења о порукама овим режимом.

С друге стране, ако не волите гледати нечије приче, пригушавање истих помаже. Ово ће их уклонити са листе прича, али они ће остати ваши пријатељи на Снапцхату.

Надамо се да је конфузија у вези са ове две невероватне карактеристике Снапцхата очишћена. Само напред и мудро их искористите.