Како да избришете фотографије са Гоогле фотографија, али не и из телефона

Гоогле Пхотос нуди много више од тога што вам омогућује гледање и управљање сликама и видео записима на њима друге галеријске апликације. Једна од његових најистакнутијих функција је креирање сигурносних копија слика и видео записа у складишту у облаку које је такође доступно на различитим дељеним уређајима.







У складу с тим, апликација Гоогле Пхотос има своје интересе. Осим што не нуди задовољавајуће корисничко сучеље за мапе уређаја (други албуми у галерији), тешко је избрисати фотографије. Наравно, можете само да притиснете дугме за брисање, али то уклања фотографију са свих страна - телефона као и складишта у облаку.

Шта ако неко жели да уклони фотографију само са Гоогле фотографија, а да је не избрише из телефона? Изненађујуће, није тако лако као кад искључите искључење. То је оно што ћемо овде истражити. Али пре него што ускочимо у руке, нека прво разуме функционисање Гоогле фотографија.







Зашто Гоогле Пхотос брише фотографије са телефона

Подразумевано је сигурносна копија и синхронизација опција је онемогућена на Гоогле фотографијама. Када је први пут омогућен на телефону, Гоогле Пхотос чува фотографије и видео записе у фасцикли камере у простор за складиштење у облаку повезан са вашим Гоогле налогом. Све нове фотографије такође ће бити синхронизоване. Функција прављења резервних копија и синхронизације је искључена за албуме у галерији, али можете и да их синхронизујете. Овде ћемо се фокусирати на датотеке са камерама, али темељни принцип остаје исти.




Дакле, када се слика или видео синхронизују преко апликације Гоогле фотографије, процес ствара две копије - на мрежи и на уређају. Само вам је један видљив. Ако желите да уштедите простор на свом телефону, можете да избришете копију уређаја помоћу уграђене опције Гоогле Пхотос. Ако то учините, нећете моћи да приступите датотеци на било којој другој апликацији за галерију јер вам остаје само онлајн верзија датотеке. Ипак, копију таквих датотека на мрежи можете прегледати само у апликацији Гоогле Пхотос.

Иако је чување датотеке на Гоогле Пхотос-у и брисање с уређаја једноставно, то је једноставно и обрнуто. Када из апликације Гоогле фотографије избришете синхронизовану фотографију, она се брише са телефона и складишта у облаку.




Такође на Гуидинг Тецх



Како уклонити ВхатсАпп фотографије са Гоогле фотографија
Опширније




Шта се догађа када избришете фотографије

Понекад бисте желели да обришете фотографије са Гоогле фотографија. Сигурно сте покушали то и нисте добили жељени резултат. Ево неколико случајева који ће вам помоћи да ствари боље схватите.

Случај 1: Избришите фотографију на телефону уз омогућено сигурносно копирање и синхронизацију

Када су омогућене резервне копије и синхронизација и избрисали синхронизовану фотографију из апликације Гоогле фотографије, она се брише са свих страна. Да будемо прецизнији, уклања се из апликације Гоогле фотографије, веб локације, галерије телефона и апликације за управљање датотекама.

Случај 2: Избришите фотографију на телефону са онемогућеном сигурносном копијом и синхронизацијом

Након синхронизације фотографије, ако је обришете док је искључена опција прављења резервних копија и синхронизације, резултат ће бити исти као у претходном случају. Споменута фотографија биће избрисана из складишта вашег телефона. Али ако сте недавно онемогућили синхронизацију, фотографија ће се и даље појавити на другим дељеним уређајима. Када поново омогућите сигурносну копију и синхронизацију на истом уређају, слика ће бити избрисана са свих дељених уређаја.




Случај 3: Избришите фотографију на веб локацији са онемогућеном сигурносном копијом и синхронизацијом

Још једна ствар коју бисте могли да урадите јесте брисање фотографија на Веб локација Гоогле Пхотос са онемогућеним сигурносним копијама и синхронизацијом на мобилном уређају. Када то учините, слика се одмах брише са других синхронизованих уређаја. Пошто је на вашем телефону онемогућена опција прављења резервних копија и синхронизације, слика и даље остаје на вашем телефону и видљива је у апликацијама за галерију и у управитељу датотека.

Ако омогућите прављење резервних копија и синхронизацију на телефону, фотографија ће се поново појавити на веб локацији Гоогле Пхотос јер оригинална датотека и даље живи на телефону.

Белешка: Понекад се промена не догоди одмах. Ако се то догоди, одјавите се из апликације Гоогле фотографије, а затим се поново пријавите.
Такође на Гуидинг Тецх
# Упутства / водичи
Кликните овде да бисте видели нашу страницу са чланцима о упутама / водичима



Решење

Једино решење које изгледа делује је премештање датотека у не-синхронизовану фасциклу помоћу менаџера датотека.

Ево следећих корака:

Корак 1: Отворите апликацију за управљање датотекама на свом уређају и направите нову фасциклу у унутрашњој меморији. Нека то буде назив ГП Тест. Можете га именовати било чим.




Белешка: Користио сам Апликација Ми Филе Манагер за поступак. Можете да користите било коју апликацију за управљање датотекама.

Корак 2: Затим поново користећи менаџер датотека, идите на Интерна меморија> ДЦИМ> Камера. Ова мапа садржи снимање слика помоћу телефона телефона.







Корак 3: Овде изаберите све фотографије које желите да избришете из Гоогле фотографија и додирните Премјести.




4. корак: Дођите до нове мапе (ГП Тест) коју сте креирали изнад и залепите датотеке тамо.




Након што то учините, датотеке ће се аутоматски избрисати из мапе камере апликације Гоогле фотографије на вашем телефону.

Тим датотекама можете приступити из новостворене мапе (ГП Тест) помоћу Гоогле Пхотос или било које друге апликације за галерију.

Провјерите је ли омогућено сигурносно копирање & синкронизације за нову локалну мапу. Да бисте потврдили, идите у одељак Албуми у апликацији Гоогле фотографије и пронађите фасциклу. Икона облака са линијом изнад ње показује да се мапа није синхронизовала.




Корак 5: Ако се избрисане фотографије и даље појављују на веб верзији, морате их ручно обрисати с интернета. Да бисте то учинили, лансирајте Веб локација Гоогле Пхотос и обришите фотографије. Брисање њих неће утицати на слике у новоствореној мапи (ГП Тест) на вашем телефону.

Белешка: Као мера предострожности прво испробајте горње кораке са једном или две слике. Једном када сте задовољни, урадите то скупно.

У било којем тренутку, ако желите да вратите избрисане слике, отворите смеће на Гоогле фотографијама и вратите их.





Онемогући сигурносно копирање и синхронизацију

Горњи водич намењен је старим фотографијама на вашем телефону. Ако не желите да се нове слике синхронизују са Гоогле фотографијама, морате да искључите сигурносну копију и синхронизацију из подешавања. Да бисте то учинили, отворите апликацију Гоогле фотографије и додирните мени са три траке у горњем левом углу. Идите на Подешавања.







Додирните Сигурносно копирање и синхронизација и искључите је на следећем екрану.




Такође на Гуидинг Тецх



Првих 11 пречица за тастатуру Гоогле Пхотос
Опширније




Буцк, Гоогле!

Волио бих да су ствари другачије и постојао је директан начин брисања фотографија само са Гоогле фотографија. Нажалост, то тренутно није доступно. Морате или искључити сигурносну копију и синхронизовати нове слике или користити горњи метод.

Међутим, није добра идеја да се фотографије налазе само на вашем телефону. Можда ће вам украсти телефон или престати радити да изгубите све своје драгоцене успомене. Ако не желите да користите Гоогле Пхотос за прављење резервних копија, можете испробати алтернативе попут Приме Пхотос, Флицкрили користите складиште у облаку као што је Гоогле диск.

Следеће: Како се Гоогле диск разликује од Гоогле Пхотос-а? Откријмо.