Могу ли људи видети ако снимим слику свог Фацебоок профила?

Признајмо, ми смо друштвене животиње. Постоји само а занемарљиво мало оних који нису на Фацебооку или у разним друге облике друштвених медија. Али колико год ове платформе за друштвене медије биле забавне, тема приватности и даље лебди.




Дакле, између дилеме о дељење и заштита, поставља се питање - могу ли људи знати ако ја сцреенсхот њихове Фацебоок профиле слике?



Ако си ти тај прављење снимака екрана, одговор је одјекљивБр.Фацебоок не обавештава особу ако направите снимак слике њеног профила. За разлику од Снапцхат-а, овде ћете добити једино обавештење са телефона да сте снимили снимку заслона.



Види више: Могу ли да видим ко је погледао мој Фацебоок профил?

Исто се може рећи и за Фацебоок Мессенгер такође. Без обзира да ли се ради о ћаскању с пријатељем или потпуним непознатим особама, функција екрана заслона ће се понашати мање-више као у било којој другој апликацији - само телефон који вас обавештава о снимкама екрана.

Али тада, ако сте онај који се истински брине за своје слике које лебде у друштвеним медијима, не можете баш пуно да учините. Осим, наравно, никад не објављујући слику или ограничавајући публику својим пријатељима.

Погледајте ове цоол Фацебоок функције које нисте знали



Снимке екрана

Фацебоок је робусно уграђен Објави алтернатива коју можете да користите ако вам није пријатно снимање екрана. Све што требате учинити је да додирнете дугме за дељење и пошаљете га свом пријатељу који је већ на Фацебооку.

Ако то није случај, додирните мени са три тачке и изаберите Дели екстерно опцију која користи пуно опција других произвођача попут Вхатсапп-а, порука, Инстаграма итд.





Шта задржава будућност?

С обзиром да постоје скоро 1,94 милијарди активних корисника Фацебоока месечно, крајње је време да Фацебоок уведе строжију контролу над тим ко може да сачува или преузме слике вашег профила. И чини се да је то приметило. У последње време постоје неки корисници известио да је видео заштита слике профила на Фацебоок апликацији за Андроид.

Ово заштита слике профила приказује црте у облику воденог жига након преузимања и ограничава рад снимка заслона до тренутка када будете на слици профила.

Слично томе, могућност да делите или сачувате неће постојати за заштићене слике профила. А говорећи о верзији за радну површину, више нећете моћи да сачувате слику као датотеку слике. Уместо тога, биће преузет у ХТМЛ датотеку, што је случај са већином веб локација.

Али као што је случај са већином експерименталних функција, проћи ће доста времена пре него што буде без грешака.

Дно црта је ово, Фацебоок не шаље обавештења када снимате снимке заслона, али етички начин било би коришћење функција дељења. А ако желите да је подигнете мало више, узмите пристанак особе пре него што притиснете дугме за преузимање. Али онда, како кажу, једном ти поделите нешто на Фацебооку, једнако је викати исто целом свету.